SONOMARIS – INITIUM (EP)

Het begon voor de Amerikaanse hardrockformatie ‘Sonomaris’ uit Los Angeles, Californië allemaal pas in november van vorig jaar toen ze hun naar de band vernoemde ep “Sonomaris” op de markt brachtten. Daarop stonden vier songs die de groep kenbaar moesten gaan maken aan de buitenwereld en aan de vele fans van hardrockmuziek.

Al snel komt er nu een tweede ep uit die “Initium” als titel kreeg en deze keer zes nieuwe nummers van deze band herbergt. De groepsleden van ‘Sonomaris’ zijn zanger Jerry Gonzalez, gitarist Tyrone Thompson, bassist Rick Zaccaro en drummer Rick Trigueros. De openingstrack op “Initium” is een opvallend rustige rockballad die “Skeletons” heet, maar iets verder dan halverwege wordt de beuk er toch stevig ingegooid.

Het minialbum bevat ook twee zeer korte tracks van minder dan twee minuten: “Prepper” en “Aequor”. Het zijn eigenlijk meer experimentele soundscapes die telkens een brug vormen naar de volwaardige psychedelische rocksong “The Fallen” en naar het zeven minuten durende slotnummer “Undone”. Mooi daartussen wordt het nummer “Million” gebracht en die melodieuze rockballad vinden wij nu net de mooiste song op deze plaat.

(valsam)

Artiest info
Website